GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2014. november 27. 20:29 - B.Log

Rendőrség: Ne menj férjhez!



A blog elköltözött....átirányítunk.



Nos, tehát a rendőrség szerint az áldozat dolga elkerülni, hogy megerőszakolják. Vegyük ezúttal komolyan a rendőrséget, és nézzük meg, mit is tudnak tenni a nők az ellen, hogy egy a rendőrség szerint ösztöneinek teljesen kiszolgáltatott, viselkedését tudatosan irányítani képtelen férfi áldozatául essenek.
Naszóval: Először is tudvalévő (kivéve persze a rendőrség előtt, dehát ők nem egy tudományos testület, sőt, szarják le az empírikus adatokat), hogy a ruházat nem játszik szerepet abban, kit erőszakolnak meg, és az sem eredményes, ha az illető szépen kéri, hagyják békén. Ugyanígy az életkor sem véd a szexualizált erőszak ellen - nyolcéves ugyanúgy eshet áldozatul, mint nyolcvan éves. Ellenben különböző kutatásokból azt is tudni, hogy az erőszaktevők inkább gyengének, könnyű áldozatnak tűnő nőket támadnak meg (dekoltázsmélységtől és szoknyahossztól függetlenül), míg az, aki nem hagyja magát megfélemlíteni, nagyobb eséllyel menekül meg (magyarán: az elkövető gyáva, és könnyű ellenfélt keres).
Ebből le is vonhatjuk következtetéseinket:
1. A lányokat kiskoruktól fogva le kell szoktatni arről, hogy a gyengeségnek és a gyengédségnek akárcsak a látszatát is keltsék, nem szabad engedni, hogy lányosan-nőiesen passzívak legyenek és elviseljék sorsukat, hanem ehelyett erős, kérlelhetetlen, kikezdhetetlen és legizáhatatlan személyiséget kell építenünk bennük, és nekik kifelének is ilyennek kell mutatkozniuk az erőszakoskodó hajlamúak elrettentésére.
2. Persze azt is tudjuk, hogy van, aki épp az erősnek tűnő nőktől frusztrált és meg akarja őket büntetni (a Dél-Afrikai Köztársaságban pl. rendszeresen erőszakolnak meg "gyógyító céllal" a sorból kilógó nőket, pl. mert homoszexuálisak), ezért a nők kezébe megfelelő önvédelmi eszközt is kell adni - sikeres utcai harcosokká kell őket kiképezni, mégpedig úgy, hogy minden életkorban és minden élethelyzetben (kisgyerekként, buliben ittasan, menstruációs görcsökben fetrengve, vajúdás közben, idős korban testileg-szellemileg leépülve) képesek legyenek bárki férfitől szükség esetén fizikai erővel is megszabadulni.
3. Mindez természetesen a szexuális kapcsolatokat is átrendezni: vége a kacérságnak, flörtölésnek (hiszen ezzel - még mindig a rendőrségi álláspontnál maradna - a nő ugyebár azt kockáztatná, hogy ha menet közben kiderül, mégsem óhajt a flörtölés tárgyával szexuális kapcsolatra lépni, mondjuk, mert kiderül, a gatya alatt kissé ápolatlan, akkor már nincs lehetősége visszalépni?), ehelyett nem is tudom, mi lenne - valami korrekt üzleti tárgyalás a szex módozatairól és feltételeiről, lehetőleg írásos formába öntve?
4. Végezetül: az is tudvalévő, hogy a nőkre a férfiak párkapcsolaton belül a legveszélyesebbek - Magyarországon évente kb. 50-70 nőt öl meg a partnere. Mégpedig többnyire azután, hogy a nő hosszas áldozatlét után bejelentette szakítási szándékát - következésképp a kapcsolatból való kilépés sem véd az erőszak ellen, mert ilyenkor már késő: a bajt a gyökerénél fogva kell kiirtani és a nőknek saját jól felfogott érdekükben nem szabad tartós párkapcsolatokat kialakítaniuk férfiakkal, hiszen mint a mellékelt ábra mutatja, ezzel évi több tucat honfitársnőnk - a rendőrség szerint nyilván önként és dalolva saját hibájából - saját sírját ássa. Szóval a nők kerüljék el a házasságot és párkapcsolatot mint életükre és szexuális épségüre veszélyes terepet.

Szóval: Biztos, hogy a rendőrség és az őket helyeslők belegondoltak ebbe? Ilyen világot akarjunk? Nem lenne sokkal élvezetesebb az élet, ha egyszerűen megtanulnánk csak azzal szexelni akarni, aki nemcsak, hogy nem tiltakozik, hanem még igent is mond?

komment
süti beállítások módosítása