GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2019. augusztus 20. 07:37 - B.Log

Ma délután: Csipkeruhás férfiak felvonulása Budapest belvárosában



A blog elköltözött....átirányítunk.



Csipkével, lila selyemmel és hímzésekkel díszített ruhába bújt férfiak vonulnak fel a belvárosban ma délután. - Utó-pride? Dehogy. 

Érdemes időnként saját kultúránkat is a kívülálló antropológus, marslakó vagy egyéb "földönkívüli" szemével nézni, ha picit is objektív képet szeretnénk kapni saját magunkról. A megszokott dolgok bizarr mivoltát enélkül képtelenek vagyunk észrevenni. 

És bizony mégiscsak bizarr (még ha megszokott is), hogy meglett férfiak nőies csipkékkel, nőiesen pink színnel díszített ruhában (csak a legjobb esetben tunika+nadrág kombó ez, de inkább földig érő bő ruhákban) felvonulnak, egy emberi holttest mumifikálódott darabját körbemutogatva. Még bizarabb, hogy ezt a szokást alig 100 éve, az 1930-as években - más keresztény felekezetű hívők tiltakozása mellett -  szóval a mumifikált kézzel való felvonulást állami ünneppé emelték, mára pedig odáig fajultunk, hogy egy állítólag protestáns felekezetű, tehát vallásos hite szerint az ereklyeimádást bálványimádásnak tartó miniszterelnök is beáll a sorba, és egy egész nemzet úgy tesz, mintha ez az abszurd (és ízléstelen) színjáték normális lenne. 

Miközben fújolnak azokra, akik ugyanezt teszik pepitában. 

komment
süti beállítások módosítása