GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2019. július 30. 22:41 - B.Log

Háromgyerekes keresztény családapa ölt Frankfurtban



A blog elköltözött....átirányítunk.



Tíz nappal korábban egy kilencgyerekes szintén keresztény ortodox apuka gyilkolt ugyanígy. 

Nagy felháborodást keltett tegnap, hogy Frankfurtban a pályaudvaron egy anyát nyolcéves gyermekével együtt a vonat elé löktek. A gyerek meghalt, az anya a sínek túloldalára menekült, egy szintén meglökött 78 éves nő pedig esés közben megbotlott és a peronon maradt. Az elkövető egy háromgyermekes keresztény családapa volt. 

Július 20-án hasonló bűncselekményt követtek 250 km-rel odébb, Voerdében, igaz, ott nem gyerek, hanem "csak" egy felnőtt nő halt meg (miért is kisebb ennek a hírértéke? Fenőttként kb. ugyanolyan esélytelen vagy, és ugyanilyen ártatlan: egyik áldozat sem ismerte elkövetőjét). Az elkövető ezúttal egy szintén keresztény, de kilencgyermekes (korábbi hírek szerint kétgyermekes) családapa volt. 

Akkor most a 3+-gyerekes keresztény családapákat tiltsuk ki a pályaudvarokról?

(A frankfurti elkövető tizenhárom éve Svájcban él és korábban nem került konfliktusba a hatóságokkal. Az év eleje óta pszichiátriai kezelés alatt állt, és a napokban indítottak eljárást ellene, miután szomszédja, majd a felesége is rendőri segítséget kért. A szomszédasszonnyal szóváltásba keveredett és késsel támadt rá, később feleségét és 2, 3 és 4 éves gyermekét bezárta a lakásba, majd eltűnt. Mind a szomszédasszoynt, mind a feleséget teljesen váratlanul érte a férfi erőszakos viselkedése. Családon belüli erőszakról lévén szó csak országos körözést adtak ki ellene, nemzetközit nem. Az észak-rajna-vesztfáliai Voerde vasútállomásán gyilkoló németországi születésű, szerb származású kilenc- (vagy két-)gyermekes férfi ezzel szemben lopás, testi sértés és más kisebb bűncselekmények miatt már korábban elítélték, a bűncselekmény után kokainmaradványokat találtak a vérében. Mindkét esetben járókelők fogták le a támadókat, míg kiértek a rendőrök, Voerdében speciel az az iraki férfi, akinek a gyerekébe a támadó a gyilkosság előtt próbált belekötni.)

Hatékonyabb lenne javítani a pszichikai betegek kezelésén és következetesebben lekapcsolni az "apróbb" garázdaságok elkövetőit.

https://www.focus.de/politik/sicherheitsreport/focus-online-exklusiv-bahnsteig-mord-in-voerde-jackson-b-hatte-kokain-im-blut_id_10974185.html
https://www.tagesanzeiger.ch/zuerich/region/toedlicher-stoss-vor-einen-ice-jetzt-spricht-die-zuercher-polizei/story/10242338

komment
süti beállítások módosítása