GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2015. január 17. 14:01 - B.Log

A frankelszabadulásos forintgyengülés nyertese: Semjén és a KDNP



A blog elköltözött....átirányítunk.



Elsőre meglepőnek tűnhet, de a frankelszabadulás legnagyobb nyertese (a forintosított hiteleseken kívül persze) alighanem Semjén KDPN-je lesz, mégpedig nagyon egyszerű okból. Leghőbb vágyuk (amely persze nem Tömjénék szemétdombján kelt ki szűznemzéssel, hanem idegenből, a katolikus központból hozták a magját, mégpedig nemcsak mihozzánk), szóval leghőbb vágyuk, a boltok vasárnapi zárva tartása elvileg kézzelfogható közelségbe került azzal, hogy Orbán Viktor áldását adta rá, a parlamenti képviselők pedig azonnal engedelmeskedve beleírták a rohamtempóban módosuló szentkönyvbe. Így március 15-től már csak azok a családok dolgozhatnak vasárnap, akik elég gazdagok ahhoz, hogy saját boltjuk legyen (nekik viszont muszáj testületileg a boltban tölteni a vasárnapot, mert alkalmazottat ők sem dolgoztathatnak aznap). Bár a lakosság orrára nem kötötték, félő volt, hogy ugyanaz történik, mint Horvátországban,

ahol 2009-ben ért el hasonló sikert a nemzetközi katolikus egyház helyi kirendeltsége: a vasárnapi boltbezáratás akkora pofont adott a gazdaságnak, hogy az arró kódút, és vissza kellett vonni a korlátozást. Na ezt a veszélyt hárította el a minap Jordán Tamás (aka Thomas Jordan) svájci jegybankelnök, amikor az Európai Központi Bank azon bejelentésére, miszerint az eurót gyengíteni fogják a defláció elkerülésére, fogta magát és megszüntette a frank euróhoz kötését, lévén, hogy annyi pénze még Svájcnak sincsen, hogy ezt az átmenetinek szánt intézkedést továbbra is finanszírozzák. Ettől a forint értékét ábrázoló grafikon olyan pályát vett fel, mint a sas, amikor lecsap az egérre, az eurót nehezebb lesz gyengíteni, a forint ellenben ott marad, ahol van, azaz az erősödő euróval szemben csökken az értéke. Ennek meg azért örülhet a KDNP, mert az észak- és nyugat-magyarországi lakosok nem fognak vasárnaponként a szomszédos országokba átjárni bevásárolni, hanem a szlovákok és osztrákok növelik a szombati bevásárlótömeget és az így külföldről megnövelt forgalom valamelyest kompenzálja az egyháznak való derékbeadás gazdasági kárait.
A KDNP és anyaszentegyháza meg verhetik a cicijüket, hogy lám, az ő hóbortjaik nem is kerülnek sokba, nyugodtan lehet teljesíteni a többi vágyukat is.

komment
süti beállítások módosítása