GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2015. szeptember 06. 15:11 - B.Log

A szeretet vallása, avagy: Akkor most mit is gondol Petrás Mária?



A blog elköltözött....átirányítunk.



Történt, hogy egy zsidó kulturális fesztiválon fellépett volna a Muzsikás együttes és annak vendége, bizonyos Petrás Mária, ám kiderült, Petrás a finoman szólva nem épp zsidóbarát közönségéről híres Magyar Szigeten is fellépett, így a szervezők visszavonták a meghívást, amire aztán lett haddelhadd, részben azért, mert Petrás már nem is emlékezett arra, hol is énekelt fel vagy 10 éve.
Petrás olyasmit mondott, hogy őt nem érdekli a politika, és nem eszerint választja meg fellépéseit - mondjuk, minden bizonnyal jobban emlékezne a szigetes fellépésére, ha ritkábbak lennének az ilyen típusú közönség előtti koncertjei. Ja, és persze arról sem tehet, hogy férje bizonyos Döbrentei Kornél, akinek gyűlölködő felszólalásai miatt több tucat író hagyta ott 2004-ben a Magyar Írószövetséget.
Demindegyis, és ez úgyis régen volt. Mostani spirituális közösségét ezzel ellentétben Petrás minden bizonnyal pontosan megválogatja, hiszen ez mélyen hívő keresztényként nyilván fontos neki. Az a helyzet, hogy választott közösségét, a "Keresztény Kulturális Akadémiát" elnökként az a Pajor András zuglói plébános vezeti, aki a Facebookon uszít mindenféle idegen ellen.

Szóval lehet, hogy a zsidó fesztivál szervezői előbb rúgtak ki és utána vizsgálódtak, de történetesen így is beletaláltak.

komment
süti beállítások módosítása