GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2019. április 04. 16:40 - B.Log

Olvasni csak pontosan



A blog elköltözött....átirányítunk.



Szép kattintásvadász címet kapott az egyik katolikus blog cikke az Index címlapján - mintha Ferenc pápa nem értene egyet a családkonferenciával. Pedig bizony de. 

A szóbanforgó "családkonferencia" a magyar kormány által is támogatott "Családok Világkongresszusa" orosz-amerikai éves dzsembori, amelyet 2017-ben Budapesten szerveztek meg, és amelynek idei, XIII., veronai összejövetelén Novák Katalin családügyi államtitkár képviselte egyre kevésbé szép hazánkat. A rendezvény szépen be van ágyazva a konzervatív-katolikus világban 2012-ben a magyar nyúlvánnyal is rendelkező CitizenGo elnevezésű nemzetközi katolikus platform alapítója, Ignacio Arsuaga spanyol szervezete látta vendégül (angolul olvasóknak ajánlom ezt a már ötéves, de azóta is érdekes cikket). 
Naszóval: bár a katolikus egyház és a Vatikán a Szemlélek katolikus blog szerint mérsékelt lelkesedéssel viseltetik a rendezvény iránt, a veronai püspök csak ildomosságból ment el a megnyitóra, a Vatikán államtitkára szerint pedig a Vatikán a kongresszus módszereivel, formájával nem ért egyet, a Ferenc pápát barátságosnak pozicionáló cím ellenére (vagy épp amiatt?) a "kisbetűs részt" is érdemes elolvasni. A kongresszus emberellenes tartalmával - röviden összefoglalva annak, akinek nincs gusztusa maga utánaolvasni a kongresszus céljai: a szexualitás minden formájának tiltása, amely nem a házasságon belüli szaporodásra irányul, a fogamzásgátlás és az abortusz teljes tiltása és ezzel összefüggésben a megszületett ember kiszolgáltatása a magzatnak (hiszen mikor is van joga egy megszületett embernek egy másik ember testét használni?), illetve a nők gazdasági önállóságának a megszüntetése, no és persze mindennek az állami jogszabályokba iktatása és rákényszerítése a más hitűekre és hitetlenekre - mindezzel ugyanis egyetért mind a veronai püspök, mint a fenti államtitkár, mind maga Ferenc pápa, aki helyeselte államtitkára álláspontját. 

Szóval de, a bejegyzés címe ellenére Ferenc pápa egyetért a konferenciával - a tartalmával. Persze magára vessen, aki csak a címet olvassa - de akkor is, ez bizony a "vásárló" megtévesztésére irányuló reklám. Arra utazik, hogy csak a cím marad meg a fejekben, Ferenc pápa "befogadó" imázsával. Kétszínűség, szemfényvesztés.

komment
süti beállítások módosítása