GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2014. június 05. 12:44 - B.Log

De kinek ír Kerényi?



A blog elköltözött....átirányítunk.



Megjelent Kerényi Imre lopott pitypangos Magyar Krónikája, a Fidesz-KDNP elit tagjai pedig nem úszták meg a megírást (esetleg régebbi írásukat reciklálták, a "konzervatív" szó újabb értelmezéseként). Az embereket kasztokba soroló Kerényi kaszton belül azért már nem vállalkozott rangsorolásra és a szerzőket ábécé-sorban tüntetni fel. Orbán Viktor, Balog Zoltán, L. Simon László és Prőhle Gergely éppúgy szerepel, mint a hajléktalanokat rendkívül műszer- és ezzel költségkímélő módon (pl. akupunktúrával) kezelő háziorvosnak tanult Eőry Ajándok. Persze nem hiányozhat a lapból Kiss-Rigó László labdarúgásrajongó katolikus püspök sem (a protestáns felekezeteket Balog és Prőhle képviselik, előbbi lelkészként, utóbbi az evangélikusok világi előljárójaként), a maradék lapot meg kitöltik a publicisták-írók, Bayer Zsolttól Bencsikéken át Pozsgay Zsoltig.

Már csak az a kérdés, tulajdonképpen kinek is szól ez a Magyar Krónika.

Kerényi önjelölt küldetése ugyebár az, hogy a "felsőbbrendű", "törvényhozó" kaszt üzenetét eljuttassa a kevésbé "fejlett" állampolgárokhoz.

Mint tudjuk, kiválóan meg lehet élni havi 47 000 forintból, és ebbe bölcs előrelátással minden bizonnyal szellemi táplálék címén már beleszámították a havonta megjelenő lap 980 forintos árát is, így a tízezer példány nem csak a közintézményeknél talál majd gazdára.

De viccen kívül: tegyék meg a lapot a békemenetes CÖF egyesület lapjává, ha ott esetleg kevesen lennének vagy növelni akarják a példányszámot, a Keresztény Értelmiségiek Szövegsége is beszállhatna. Ott legalább biztosan lesz elég lelkes olvasó.

A hír: http://index.hu/kultur/2014/06/04/kiderult_milyen_ujsagiro_lenne_orban_viktor/ ill. http://nol.hu/belfold/kinyilott-a-pitypang-megjelent-a-magyar-kronika-elso-szama-1466167

komment
süti beállítások módosítása