GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2014. június 13. 15:36 - B.Log

Áldecentralizált tárcák



A blog elköltözött....átirányítunk.



Újabb családellenes intézkedést tervez a kormány: kitelepítenének pár minisztériumot, azazhogy Debrecen és Kecskemét kapna egy-egy tárcát. A tisztviselőknek kb. a következő választási lehetőségeik vannak:
- költöznek, már feltéve, hogy nincs házastársuk, vagy ha mégis, akkor az ki-, pardon, eltartott htb.,
- ingáznak, ami nyilván szintén jót tesz a családi kapcsolatoknak, elvégre már nem marad idő összeveszni,
- felmondanak, aminek a fővezérek örülnek, mert 1. új helyek keletkeznek protezsáltjaiknak, és 2. a maradék hozzáértő és néha talán szakmailag is hozzászóló tisztviselő is elhúzza a csíkot, és zavartalanabbul lehet garázdálkodni.

Persze a decentralizáció akár jó dolog is lehetne, de abból nem lesz decentralizáció, hogy egész minisztériumokat költöztetünk, amelyek aztán továbbra is központilag, csakhogy épp egy másik városból irányítsuk az adott szakterületet. És akkor még meg sem jegyeztük, hogy a fontosabb döntéseket úgysem a tárcáknál, hanem Orbán Viktor audienciahelyiségeiben hozzák meg.
Decentralizációt az jelentene, ha a szubszidiaritás elvét alkalmaznák: ha minden döntést a lehető legalacsonyabb szinten hoznának meg a hozzáértő szakemberek bevonásával, ahelyett, hogy valamely vezető politikus elefántcsonttornyában hasra ütve döntene, szigorúan anélkül, hogy kinézzen az ablakon, mert akkor hátha meglátna valamit a világból.

komment
süti beállítások módosítása