GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2014. augusztus 22. 15:55 - B.Log

Amikor nem magánügy a szex



A blog elköltözött....átirányítunk.



 

 

"Mi a kormányt nem hívtuk meg az esküvőnkre, nem értjük, miért szólnak bele" - ídéz az Origo egy házaspárt, aki nehezményezi, hogy a Balog Zoltán lelkész vezette Emberi Erőforrás Minisztériumán keresztül az államtól gyerekcsinálásra buzdító üdvözlőlapot kapott. WFT?? Kedves pár, maguk komolyen nincsenek tisztában azzal, hogy az anyakönyvvezető az államot képviseli? Önök bizony nemcsak, hogy meghívták a kormány képviselőjét, hanem még fizettek is azért, hogy eljöjjön!

 

Önök (ill. adott esetben az Önök szülei) többszázezer forintot költenek arra, hogy ország-világ, valamint az állam (és adott esetben valamely vallási közösség) képviselője előtt kihirdessék, kivel szeretkeznek (aki úgy gondolja, a házasság intézménye nem a szexen áll és bukik, az gondolkozzon el azon, mit is nevezünk házasságtörésnek, és mi mindent nem). Önök azok, akik magánéletüket a nyilvánosság elé teregetik!

Tisztázzunk valamit: Igen, az állam dolga a polgárok magánéletének és bensőséges kapcsolatainak a védelme, de függetlenül attól, hogy van-e papír vagy sem (valamint mellesleg függetlenül attól, hogy milyen a kromoszóma-leosztás). A házassági anyakönyvi bejegyzés legfeljebb egyszerűbbé teheti bizonyos esetekben annak megállapítását, hogy valaki tényleg hozzátartozó-e, vagy sem, igaz, máskor éppenséggel elfedheti a valóságot (amikor pl. nem szeretnénk, hogy válófélben lévő férjünk/feleségünk döntsön kezelésünkről és annak esetleges megtagadásáról, amikor egy baleset után kómában fekszünk).

A polgári házasságkötési szertartás egy csomagajánlat, amely a mindenkori kormány házasságfelfogását tartalmazza a "tegyen mindeki kedve szerint, amíg nem árt másnak"-tól az "én határozom meg, mi számít családnak, és ez a következő"-ig terjedő skálán. A jelenlegi kormány felfogása nem titok, így aki ennek az államnak ennek a kormánya elé teregeti szerelmi életét, az ne csodálkozzon, ha a kormány megszólal.

Akinek meg feltétlenül kell szertartás, de nem tetszik az üdvözlőlap, az szervezzen magának szimbolikus szertartást.

Avagy: ha anyakönyvvezető előtt akarsz b.ni, akkor ne csodálkozz, ha az állam b.tat.

(http://www.nlcafe.hu/ezvan/20140822/hazassag-szules-gratulacio/)

komment
süti beállítások módosítása