GLOSSZA


A blog elköltözött - mindjárt átirányítunk

2019. május 17. 06:42 - B.Log

Hogyan szavazz az EP-választáson



A blog elköltözött....átirányítunk.



Emlékszel a szlovák himnusz-ügyre? 

Fogadd meg a szlovák államfő jótanácsát és ne szavazz olyasmire, amit nem olvastál el. A te felelősséged, kik ülnek "Brüsszelben". Persze nem mindenkire te szavazol: ahogyan, mondjuk, Fejér megyei lakosként nem te szavazod meg, ki üljön Békes megye 1. sz. választókörzetéért a magyar országgyűlésben, úgy magyarországi lakosként nem te döntöd el, ki képviseli, mondjuk, Lengyelországot az EU-ban. De arról, hogy Magyarországot ki képviseli, te döntesz. Van, akire csak áttételesen szavazol: az általad (is) megválasztott kormány küldi Brüsszelbe pl. a magyar EU-biztost (jelenleg még Navracsics Tibor, a 2010-2014 közötti Fidesz-KDNP-kormány külügyminisztere). Most vasárnap viszont közvetlenül te határozod meg, ki ül majd a megbízásodból az Európai Parlamentben. A te döntésed a te felelősséged is: ne adj biankó felhatalmazást és ne szavazz olyan pártra, amelynek nem olvastad el a választási programját. 

Amikor tv-előfizetést kötsz, ugye előbb megnézed, melyik csomagban mit kínálnak, nem? - Legalább ennyi körültekintéssel szavazz. Van rá egy heted.  

(Utóirat: És igen, persze azt is meg kell vizsgálni, hitelesek-e az ígéretek, reálisak-e [erre hívja fel a figyelmed az "örök élet, ingyen sör" szlogen!], betarthatók-e, emberségesek-e, valóban a közjót szolgálják-e [és nemcsak a te saját zsebedet] és aki ígéri, az korábban eszerint cselekedett-e, teljesítette-e tőle telhetően és a körülményekhez, feltételekhez és lehetőségekhez mérten(!) az ígéreteket. De ne legyünk telhetetlenek - egyelőre elégedjünk meg a programolvasással.

Egészen lustáknak meg ott a Vokskabin.)

komment
süti beállítások módosítása